Malzemeler,
- 4-5 patates
- havuc
- mor lahana
- dereotu yada maydanoz
- tereyag
- zeytinyag
- limon
- tuz
Yapilisi,
- Patatesleri haslayip, ezin. Tuz, zeytinyag, tereyag ve limon suyu sıkıp, karistirin. Patatesin miktarina ve agiz tadina gore miktarini siz belirleyin.
- Havuclari rendenin ince tarafiyla rendeleyin ( ben ince olsun diye robottan gecirdim) Patatesin uce bolun ve bir kismini havucla karistirin.
- Dereotunu ince ince dograyin (yine robotta kullanabilirsiniz) patatesin bir kisminida dereotuyla karistirin.
- Mor lahanayi ince ince dograyip kalan patatesle karistirin. (ben mor lahanayi, salatalar icin kullandigim sirkeli limonlu lahanadan kullandim, bol limonlu daha guzel oluyor, tadina bakarak limon suyu ekleyebilirsiniz)
- Kucuk borcama yada kek kalibina sirayla duzun (sonradan ters cevirecegimiz icin, kolay cikmasi icin, ben yagli kagit kullandim)
- Dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra kalibinizi ters cevirip servis yapabilirsiniz
- Ben bir kismini ayirip, cevirdikten sonra kucuk toplar yapark susledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder