Bu Blogda Ara

3 Mayıs 2013 Cuma

Islak Kurabiye

Her kakaolu seyi sevdigim gibi, bu kakaolu kurabiyeleri de cok sevdim. Bence her sey kakaodan yapilmali :)

Malzemeler
  • 125 gr tereyag
  • 1 yumurta
  • 1 cay bardagi toz seker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket (125 gr) kakao
  • aldigi kadar un
serbet icin,
  • 1,5 cay bardagi toz seker
  • 1,5 bardagi su
Yapilisi,
  1. Tereyag, yumurta ve toz seker iyice karistirin.
  2. Un, kabartma tozu ve kakao eklenerek yumusak bir hamur elde edin.
  3. Kucuk parcalar kopararak, yuvarlayin.
  4. 200 derecelik firinda uzeri catlayana kadar pisirin.
  5. Serbet malzemelerini kaynatin ve sogutun.
  6. Sicak kurabiyeleri, soguk serbete hizlica sokup cikartin, servis tabagina alin.
  7. 5-6 saat kurabiyeler dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
  8. Dilerseniz uzerine hindistan cevizi veya toz antep fistigi serpebilirsiniz.

2 yorum: