Bu Blogda Ara

28 Mart 2013 Perşembe

Fırında Beşamel Soslu Kabak, Havuç ve Patates

Bu yemegi basemel sosun varligini kesfettikten sonra deniyim dedim, ve tat mukemmeldi.. Simdi bu yemegi baya sık yapiyorum. Bazen tavuklu bazen tavuksuz. Ben tavuklu tarifini vericem. Tavuk koymak istemezseniz, ayni tarifi tavugu koymadan deneyin :)

Malzemeler

  • iki orta boy patates
  • iki tane havuc
  • iki kabak
  • 1 tane kemiksiz tavuk gogusu 
  • pul biber
  • kekik
  • rendelenmis kasar
basemel sos icin
  • iki kasik tereyagi
  • iki kasik un 
  • iki bardak sut
Yapilisi
  1. Eger tavuklu yapacaksaniz oncelikle tavugu kusbasi seklinde dograyin, bir tencerede kisik ateste suyunu cekene kadar kavurun, isteginize gorede tuz atin. 
  2. Daha sonra kabak, havuc ve patateslerin kabuklarini soyduktan sonra kucuk kucuk dograyin ve tavuklarla birlikte firina vereceginiz borcaminiza tum malzemelri koyun. 
  3. Tuz, kekik ve pul biberle harmanlayin.
  4. Bir tencerede besamel sos icin tereyagini eritin, unla birlikte kavurun. Daha sonra sutunuzu ekleyip topaklanmamasi icin surekli cirpin. Keyfinize gore tuzunu atip, muhallebi sekline gelinceye kadar cirparak karistirin. 
  5. Rendelemis oldugunuz kasarin yarisini besamel sosun icine koyun ve eriyinceye kadar karistirip malzemenizin uzerine dokun. 
  6. 200 derecelik firinda, sebzeler pisene kadar pisrin
  7. Yemeginiz pisince, kalan kasari yemeginizin uzerine serpin ve firini kapatin.
  8. Kasarlar eriyince sicak olarak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder