Bu Blogda Ara

28 Mart 2013 Perşembe

Yalanci Iskembe Corbasi (Tavuk Corbasi)

Bu corbayi cok sevdigim icin, ilk tarifime bu corbayla baslamak istedim.. sarimsak ve tavuk sevenler icin harika bir lezzet.. 

Malzemeler

  • 1 tane tavuk gogusu
  • 3 bardak yogurt
  • 1 yumurta
  • 2 kasik un
  • tuz
sosu icin,

  • pulbiber,
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 2 dis sarimsak
Yapilisi

  1. Oncelikle tavugu corba tencerinizde icerisine su koyduktan sonra, tavuk eti yumusayincaya kadar kaynatin. 
  2. Suyuna istediginiz kadar tuz atin. 
  3. Tavugunuz kaynarken, siz bir kenarda yogurt, yumurta ve unu cirpin. 
  4. Tavuk kaynadiktan sonra suyun icinden tavugu alin ve yogurt karisimini yavas yavas dokun. Birden dokerseniz yogurt kesilebilir. Kaynayana kadar karistirin. Tadina bakarak ilave tuz ekleyebilirsiniz.
  5. Kaynadiktan sonra kucuk bir tavada tereyagini eritin, eridikten sonra pul biberi ve rendelenmis sarimsagi yagida birazcik yakin.. 
  6. Corbanin altini kapatin ve hazirladiginiz sosu uzerine dokun. Haslanmis tavugun bir kismini kucuk kucuk keserek corbanin icine atabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder