Bu corbayi cok sevdigim icin, ilk tarifime bu corbayla baslamak istedim.. sarimsak ve tavuk sevenler icin harika bir lezzet..
Malzemeler
- 1 tane tavuk gogusu
- 3 bardak yogurt
- 1 yumurta
- 2 kasik un
- tuz
sosu icin,
- pulbiber,
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 dis sarimsak
Yapilisi
- Oncelikle tavugu corba tencerinizde icerisine su koyduktan sonra, tavuk eti yumusayincaya kadar kaynatin.
- Suyuna istediginiz kadar tuz atin.
- Tavugunuz kaynarken, siz bir kenarda yogurt, yumurta ve unu cirpin.
- Tavuk kaynadiktan sonra suyun icinden tavugu alin ve yogurt karisimini yavas yavas dokun. Birden dokerseniz yogurt kesilebilir. Kaynayana kadar karistirin. Tadina bakarak ilave tuz ekleyebilirsiniz.
- Kaynadiktan sonra kucuk bir tavada tereyagini eritin, eridikten sonra pul biberi ve rendelenmis sarimsagi yagida birazcik yakin..
- Corbanin altini kapatin ve hazirladiginiz sosu uzerine dokun. Haslanmis tavugun bir kismini kucuk kucuk keserek corbanin icine atabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder