Bu Blogda Ara

28 Mart 2013 Perşembe

Firinda Somon Baligi

Daha once hep tost makinasinda yaptigim somon baligini, sosla firinda denedim, tek kelimeyle harikaydi..

Malzemeler,

  •  yarim kilo somon baligi
sos icin;

  • yarim limon suyu
  • 2 dis ezilmis sarimsak
  • 1 cay kasigi pul biber
  • istege gore tuz
  • yarim demet taze dogranmis maydonoz
  • 3\4 cay bardagi zeytinyagi

Yapilisi:

  1. Sos icin tum malzemeleri karistirip kucuk bir borcama koyun, 
  2. Uzerine baliklarinizi koyup, buz dolabinda en az bir saat bekletin.. Ne kadar cok beklerse sosu okadar icine ceker.. 
  3. Bekleme surenizden sonra, baligi pisireceginiz borcaminize koyun ve tabaktaki sosu baligin uzerine dokun.. 
  4. Sebzelerle kenarlarini susleyebilirsiniz.. 200 derecedeki firinda uzeri kizarana kadar pisirin.. (fotoraftaki siyahliklar maydanozdan kaynaklidir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder