Daha once hep tost makinasinda yaptigim somon baligini, sosla firinda denedim, tek kelimeyle harikaydi..
Malzemeler,
- yarim kilo somon baligi
sos icin;
- yarim limon suyu
- 2 dis ezilmis sarimsak
- 1 cay kasigi pul biber
- istege gore tuz
- yarim demet taze dogranmis maydonoz
- 3\4 cay bardagi zeytinyagi
Yapilisi:
- Sos icin tum malzemeleri karistirip kucuk bir borcama koyun,
- Uzerine baliklarinizi koyup, buz dolabinda en az bir saat bekletin.. Ne kadar cok beklerse sosu okadar icine ceker..
- Bekleme surenizden sonra, baligi pisireceginiz borcaminize koyun ve tabaktaki sosu baligin uzerine dokun..
- Sebzelerle kenarlarini susleyebilirsiniz.. 200 derecedeki firinda uzeri kizarana kadar pisirin.. (fotoraftaki siyahliklar maydanozdan kaynaklidir:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder