Malzemeler
- 125 gr tereyag
- yarim su bardagi siviyag
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 1 yumurta
- 1 paket kabarma tozu
- 1 paket vanilya
- alabildigi kadar un
- kakao (istege bagli)
sosu icin;
- 3 yemek kasigi tozseker
- 2 yemek kasigi kakao
- 2 yemek kasigi un
- 1 su bardagi sut
- sus icin: hindistan cevizi, findik veya ceviz
Yapilisi
- Yumusatilmis tereyagini ve pudra sekerini yoguruyoruz
- Siviyag ve yumurtayi ekleyip yogurmaya devam ediyoruz
- Un, kabartma tozu ve vanilyayida ekleyip yumusak bir hamur elde ediyoruz
- Yagladigimiz tepsiye hamura sekiller verip duzuyoruz. ben uzerini catalla cizdim, sizde oyle yapabilirsiniz. hamurun yarisindan sonrasina kakao kattim yarisinida kakaolu kurabiyeler yaptim.
- 180 derecelik firinda kurabiyelerin uzeri beyaz kalacak sekilde pisiriyoruz
- Kucuk bir tavada sos malzemelerimizin (seker,kakao,un ve sut) hepsini karistirip ocakta pisiriyoruz
- Pisen kurabiyelerimizin arasina sostan surup iki kurabiyeyi yapistiyoruz. ucunu tekrar sosa batirip, hindistan cevizine yada cevize batiriyoruz. Hepsi tamamlandiktan sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder