Bu Blogda Ara

15 Nisan 2013 Pazartesi

Fırında Tavuk But

Canim kac gundur firinda tavuk cekiyordu, annem bunu cok yapar vede pek bir lezzetli olur.. Ama malesef gurbetteyim, canimin cektigini annem degil, kendim yapmak durumundayim :(  Ama benim yemegim de pek fena olmadi :) Ben yine tarifimi iki kisilik veriyorum, bize bu kadar yetiyor :)

Malzemeler
  • 2 tane tavuk but
  • 1 patates
  • 1 tatli kasigi salca
  • 1 dis sarimsak
  • tuz, 
  • kekik, karabiber, pul biber
  • zeytinyag
  • 1/2 cay bardagi su
  • karisik sebze ve mantar (istege gore)
Yapilisi
  1. Butlarinizi yikayip, tepsiye koyun
  2. Patatesinizi soyup, elma dilimi seklinde kesip, tepsinize koyun
  3. Bir kasede salca, yag, baharat, tuz ve sarimsak rendesini karistirin. Suyunuzu ekleyin ve butlarin ve patateslerin uzerine dokun.
  4. Sebze ve mantarlarinizida yikayip tepsiye koyun..
  5. 200 derecelik firinda, yaklasik 30-35 dakika pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder