Canim kac gundur firinda tavuk cekiyordu, annem bunu cok yapar vede pek bir lezzetli olur.. Ama malesef gurbetteyim, canimin cektigini annem degil, kendim yapmak durumundayim :( Ama benim yemegim de pek fena olmadi :) Ben yine tarifimi iki kisilik veriyorum, bize bu kadar yetiyor :)
Malzemeler
- 2 tane tavuk but
- 1 patates
- 1 tatli kasigi salca
- 1 dis sarimsak
- tuz,
- kekik, karabiber, pul biber
- zeytinyag
- 1/2 cay bardagi su
- karisik sebze ve mantar (istege gore)
Yapilisi
- Butlarinizi yikayip, tepsiye koyun
- Patatesinizi soyup, elma dilimi seklinde kesip, tepsinize koyun
- Bir kasede salca, yag, baharat, tuz ve sarimsak rendesini karistirin. Suyunuzu ekleyin ve butlarin ve patateslerin uzerine dokun.
- Sebze ve mantarlarinizida yikayip tepsiye koyun..
- 200 derecelik firinda, yaklasik 30-35 dakika pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder