Malzemeler,
kurebiye icin,
- 1 yumurta
- 125 gr tereyağı
- 1 s.b pudra şekeri
- 1 çay bardagi nişasta
- 1 pkt vanilya
- 1/2 pkt kabartma tozu
- yeterince un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta akı
- 1 çay kaşığı kadar limon suyu
- İstediğiniz renklerde gıda boyası
Yapilisi
- Öncelikli olarak kurabiyeyi yapmamız gerekiyor.Oda ısısında kalan tereyağımıza pudra şekerini ve yumurtayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Daha sonra kalan diğer malzemeleri karışıma ekliyoruz.
- Kulak memesi kıvamına gelen hamuru merdaneyle 2cm kalınlığında açıp, şekilli kalıplarla kesiyoruz.160 C de ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz. Kurabiyelerin uzeri kizarmadan firindan alin.
- Kaplama malzemesi hemen koyulaşan bir malzeme olduğundan kurabiyelerimizi pişip soğuduktan sonra yapmalıyız.
- Kaplama için gerekli olan malzemeler çırpma kabına koyun ve mikserde koyulaşana dek çırpın.
- Daha sonra kaç çeşit gıda boyası kullanılacaksa o sayıda malzeme kaplara ayrılır. Ve vakit kaybetmeden süslemeye başlanır.
Not: Kaplama şekerini yaparken kesinlikle bir damla bile yumurta sarısı ve su karışmamalı..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder