Bu Blogda Ara

10 Nisan 2013 Çarşamba

Beşamel Soslu Karnıbahar

Besamel sos, karnibaharin tadini bile degistiriyor :)

Malzemeler
  • Orta boy karnibahar
  • 2 kasik tereyegi
  • 2 kasik un
  • 2 bardak sut
  • Pul biber, kara biber
  • Tuz
  • 1 tane kirmizi biber
  • Rendelenmis kasar

Yapilisi
  1. Karnibaharlari, tuzlu suda yumusayincaya kadar haslayin
  2. Firin tepsinize koyup, baharatlarinizi atin ve kirmizi biberi ince ince dograyip koyup (biber sart degil ama rekli goruntusu hos duruyor)
  3. Bir tavada yaginizi eritip, unla kavurun. Sutunuzu ekleyin ve muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirin. 
  4. Besamel sosunuz hazir olunca karnibaharin uzerine dokun
  5. Rendelenmis kasarlarida sosunuzun uzerine koyun ve 180 derecelik firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin, sicak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder