Bu Blogda Ara

9 Nisan 2013 Salı

Zeytinyağlı Pırasa

Yikamasi her ne kadar zor da olup insani bezdirse de, tadi bir harika :)
Malzemeler

  • 1 kilo pirasa
  • 2 havuc
  • 2 yemek kasigi princ
  • zeytinyag 
  • 2 yemek kasigi salca
  • tuz
Yapilisi
  1. Pirasalari dograyip yikayin.
  2. Tencereye zeytinyagini koyup, salcayla kavurun. Pirasalari koyun ve karistirarak, pirasalarin yagda kavrulmasini saglayin
  3. Havuclari ince ince dograyin ve pirasanin icine koyun. Princleride atip karistirin.
  4. Uzerine, pirasanin boyunu gecmeyecek sekilde kaynamis suyunu koyun, tuzunu atip, altini kisin.
  5. Kisik ateste, pirasalariniz pisince altini kapatin. Servis icin biraz sogumasini bekleyin ve daha sonra limon sıkarak, servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder