- 1,5 bardak ince bulgur
- 7-8 dal taze sogan
- yarim demet maydanoz
- 3-4 yaprak kivircik
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- yarim limon
- bir tatli kasigi nar eksisi
- sumak
- tuz
- zeytinyag
- 1,5 bardak sicak su
Yapilisi
- Bulgurunuzun uzerine sicak suyu dokun uzerine kasikla salcalarinizi koyun, karistirmadan agzini kapatin ve dinlenmeye birakin.
- Taze soganlari, maydanozu ve kivirciklari ince ince dograyip, bir kapta bekletin.
- Bulgur yaklasik yarim saat dinlendikten sonra, kapagin agzini acip, salcalari bulgurlarla karistirin.
- Nar eksini, limon suyunu, tuz, zeytinyagi ve sumagini koyup karistirmaya devam edin. (eksiligine gore biraz daha limon suyu koyabilirsiniz)
- En son yesilliklerini katip, marul yapraklariyla servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder