Bu Blogda Ara

8 Nisan 2013 Pazartesi

Kısır

Yesillikleri gorunce aklima ilk gelen sey nedense kisir oluyor.. Bu markete gittigimde de sebze reyonunda yesillikleri gorunce dayanamadim ve hemen bir seyler alip kisir yapmak istedim :)

Malzemeler
  • 1,5 bardak ince bulgur
  • 7-8 dal taze sogan
  • yarim demet maydanoz
  • 3-4 yaprak kivircik
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • yarim limon
  • bir tatli kasigi nar eksisi
  • sumak
  • tuz
  • zeytinyag
  • 1,5 bardak sicak su
Yapilisi
  1. Bulgurunuzun uzerine sicak suyu dokun uzerine kasikla salcalarinizi koyun, karistirmadan agzini kapatin ve dinlenmeye birakin.
  2. Taze soganlari, maydanozu ve kivirciklari ince ince dograyip, bir kapta bekletin.
  3. Bulgur yaklasik yarim saat dinlendikten sonra, kapagin agzini acip, salcalari bulgurlarla karistirin. 
  4. Nar eksini, limon suyunu, tuz, zeytinyagi ve sumagini koyup karistirmaya devam edin. (eksiligine gore biraz daha limon suyu koyabilirsiniz)
  5. En son yesilliklerini katip, marul yapraklariyla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder