Bu Blogda Ara

8 Nisan 2013 Pazartesi

Baklava Yufkasından Börek

Yurt disinda yasadigim icin, Turkiye`min taze yufkalarindan bulamiyorum. Baklava yufkalari inceliginde yufkalarla borek yapiyorum, ama hic fena degil, borekler citir citir oluyor :) ben ispanakli borek yaptim gecenlerde, bu yuzden boregi ispanakli tarif vericem. Tabi siz icini isteginiz gibi hazirlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 paket yufka
  • Yarim kilo ispanak
  • 100 gr beyaz peynir
  • tuz, pul biber
  • bir cay bardagi sut 
  • br cay bardagi sivi yag
  • bir yumurta 
  • susam ve corek otu
Yapilisi
  1. Ispanaklari yikayip kucuk kucuk dograyin ve catalla beyaz beyniri ezip ispanakla karistirin. Karisima biraz pul biber biraz da tuz ekleyip, karistirin
  2. Sut ve zeytin yagini bir kapta karistirin. iki yufkayi ust iste koyup, karisimdan surun. Icine ispanaktan biraz koyun ve sigara boregi sarar gibi sarip, yaglanmis tepsiye dizin. 
  3. Tum yufkalarinizi bitirdikten sonra, yumurtayi kirin, cirpin ve yufkalarin uzerine surun. 
  4. Susam ve corek otuyla susleyip, 200 derecelik firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin.
  5. Pistikten sonra, boreklerinizi, iki yada uce blerek servis yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder