Bu Blogda Ara

16 Nisan 2013 Salı

Yoğurtlu Patlıcan Salatası

Patlican salatasi, mangal yakilinca olmazsa olmazlardandir. Etlerden once patlicanlar kozlenip, etler hazirlanincaya kadar hemen salata yapilir. Ama neyseki, bu guzel salatayi yemek icin mangali beklemeye gerek yok, mangalda kozlemenin tadini vermesede firinda kozleyip, degisik salatalar yapabiliriz.

Malzemeler
  • 4 patlican
  • 3 kasik yogurt
  • 1 kasik mayaonez
  • 2 dis sarimsak
  • tuz
Yapilisi
  1. Patlicanlarinizi, tepsiye duzup, firinda kozleyin. Patlicanlar, pistikten sonra kabuklarini soyup, bicak yada catal yardimiyla ezin.
  2. Bir kasade yogurt ve mayonezin cirpip karistirin.
  3. Sarimsagi, yogurtun icine rendeleyip, tuzunu atin.
  4. Yogurtla, patlicani karistirip servis yapabilirsiniz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder