- 3 adet elma
- 3 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tarcin
- 125 gr tereyagi
- 1 cay bardagi yogurt
- 3/4 su bardagi toz seker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldigi kadar un
Yapilisi
- Elmalari rendeleyip, toz seker ve tarcini ekleyin, 4-5 dakika suyunu cekene kadar pisirip, sogumaya birakin
- Bir kapta tereyagi, yogurt ve sekeri karistirip, un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Yumusak bir hamur elde edince, hamuru iki parcaya ayirin (boylelikle acmasi sizin icin daha kolay olacaktir)
- Her bir parcayi merdane yardimiyla acip, su bardagi yardimiyla yuvarlak hamurlar kesin
- Icine elma harcini koyup, iki ucundan kapatin
- Tum hamurlar bitince, onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
- Pudra sekeriyle susleyip servis yapabilisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder