Bu Blogda Ara

1 Nisan 2013 Pazartesi

Elmalı Kurabiye



Malzemeler

Ici icin,
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 1 tatli kasigi tarcin
Hamuru icin,
  • 125 gr tereyagi
  • 1 cay bardagi yogurt
  • 3/4 su bardagi toz seker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldigi kadar un

Yapilisi
  1. Elmalari rendeleyip, toz seker ve tarcini ekleyin, 4-5 dakika suyunu cekene kadar pisirip, sogumaya birakin
  2. Bir kapta tereyagi, yogurt ve sekeri karistirip, un ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Yumusak bir hamur elde edince, hamuru iki parcaya ayirin (boylelikle acmasi sizin icin daha kolay olacaktir)
  4. Her bir parcayi merdane yardimiyla acip, su bardagi yardimiyla yuvarlak hamurlar kesin
  5. Icine elma harcini koyup, iki ucundan kapatin
  6. Tum hamurlar bitince, onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
  7. Pudra sekeriyle susleyip servis yapabilisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder