Bu Blogda Ara

16 Nisan 2013 Salı

Fırında Peynirli Kabak (Sandal Sefası)


Hafif bir aksam yemegi yemek isterseniz, bu tarifi tafsiye ederim.. Et yemeklerinin yaninda da servis yapabilirsiniz. Hem yapmasi kolay, hemde cok lezzetli. Ben bazen, bu yemegi yaparken peyniri koymadan kabaklarin uzerine besamel sos surup, peynirleri oyle koyuyorum, oda ayri bir lezzet oluyor :)

Malzemeler
  • Kisi sayisina kabak
  • Beyaz peynir
  • Tereyag
  • Tuz
  • Maydanoz ( dilerseniz)
Yapilisi,
  1. Kabaklari, boylamasina ortadan ikiye bolun. Bir tencerede tuzlu suda, kabaklarin ici hafif yumusayincaya kadar (yaklasik 3-4 dakika) haslayin
  2. Kabaklari firin kabina alin. Iclerini tatli kasigi yardimiyla hafifce oyun.
  3. Kabagin icine  kucuk parcalarla tereyagi ve beyaz peynir koyun. 
  4. Dilerseniz uzerine maydanoz koyabilir, kasar peyniri rendesi koyabilirsiniz.
  5. Onceden isitilmis 180 derecelik firinda, kabaklar kizarana kadar pisirin. Sicak olarak servis yapabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder