Bu Blogda Ara

23 Nisan 2013 Salı

Mantarlı Bulgur Pilavı

Kac haftadir, firinda kasarli mantar yapmak icin mantar aliyorum, ama mantarlari hep baska yemeklerin icine koydugum icin bir turlu kismet olmadi. Bugun de bulgur pilavini yaparken, icine mantar koysam nasil olur dedim ve denemek istedim. Mantar her seyin icine yakistigi gibi bulgur pilavinin icinede cok yakisti:)

Malzemeler,
  • 1,5 su bardagi bulgur
  • 250 gr mantar
  • 2 domates
  • 1 kuru sogan
  • 3 bardak sicak su
  • iki kasik tereyag
  • tuz
Yapilisi,
  1. Mantarlari yikayip kucuk kucuk dograyin, bir tencerede suyunu birakip, tekrar suyunu cekene kadar pisirin.
  2. Soganlari yemeklik dograyip, pilav tencerenizde tereyagiyla soteleyin. Soganlar pembelesince mantar ve bulguruda koyup 4-5 dakika karistirin.
  3. Domateslerin kabuklarini soyup, kucuk kucuk dogradiktan sonra onlarida tencereye koyun.
  4. Kaynamis olan suyu ve tuzunu tencereye koyun. Pilav suyunu cekene kadar pisirin. Pilav dinlendikten sonra, servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder