Malzemeler
- 18 adet baklava yufkasi (ben cok kalin sevmiyorum, siz miktari artirabilirsiniz)
- 125 gr tereyagi
- ceviz
serbet icin,
- 1,5 su bardagi toz seker
- 1,5 bardak su
- 1 tatli kasigi limon suyu
Yapilisi
- Kullanacagiz tepsiye yufkalari birer birer serin. ucuncu yufkanizi koydugunuzda, erimis olan tereyagini yufkanin uzerine biraz serpin ve yagi yayin. Yine uc yufkadan sonra tereyagi dokun (altinci yufkada). dokuzuncu yufkaya geldigimizde yine ayni sekilde tereyagini dokup, Cevizimizi serpiyoruz (ne kadar bol olursa okadar guzel oluyor)
- Yufkalarimizi sermeye devam ediyoruz, tabi her uc tanesinde bir tereyegi dokmeyi unutmayin.
- En son yufkamizi serip, baklavamizi dilimliyoruz ve kalan tereyaginida uzerinde gezdiriyoruz.
- Baklavamizi 200 derecelik firinda uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz
- Serbet icin, su ve toz sekerimizi 10-15 dakika kadar kaynatalim. kapatmaya yakin limon suyumuzu koyalim, 1 dk kadar kaynatip altini kapatalim
- Serbet ve baklava ilikken serbetimizi baklavamizin uzerinde gezdirelim.
- Baklava, serbeti cekince servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder