Kabak tatlisinin bu kadar kolay yapilacagini dusunmezdim, ama Amerikada yasayip, her an her yerde kabak satildigini gorunce insan denemek istiyor :) bayada kolaymis yapilmasi dusundugumun aksine.. Her zaman klasik kabak tatlisi yapardim, bu sefer biskuvili denemek stedim, degisiklik olsun diye.. Hem guzel hemde hafif bir tatli oldu tavsiye ederim :) Biz iki kisi oldugumuz icin, miktari az tuttum siz, kabagin kilosunu kisi sayisina gore artirabilirsiniz :)
Malzemeler,
- Yarim kilo kabak
- 1 su bardagi seker
- yarim paket petibor
- yarim su bardagi ceviz
muhallebi icin,
- 2 su bardagi sut
- 2 kasik un
- 1 cay bardagi seker
Yapilisi,
- Kabaklari kesip, tencereye koyduktan sonra, sekeri uzerinde gezdirin.. Sekerin sulanmasi icin 2-3 saat bekletin. (ben aksamdan sabaha kadar bekletiyorum)
- Bekleme suresi tamamlaninca, kisik ateste kabaklarinizi suyunu cekene kadar pisirin.
- Kabaklariniz soguyunca, catal yardimiyla ezin, petiborleri kirip, ceviz ve kabakla karistirin.
- Karisimi borcaminiza dokun ve uzerini duzleyin.
- Muhallebi icin, tum malzemeleri tencerinize koyup, karistirin. Muhallebiniz olunca kabaginizin uzerine
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder