Bu Blogda Ara

15 Nisan 2013 Pazartesi

Muhallebili Kabak Tatlısı


Kabak tatlisinin bu kadar kolay yapilacagini dusunmezdim, ama Amerikada yasayip, her an her yerde kabak satildigini gorunce insan denemek istiyor :) bayada kolaymis yapilmasi dusundugumun aksine.. Her zaman klasik kabak tatlisi yapardim, bu sefer biskuvili denemek stedim, degisiklik olsun diye.. Hem guzel hemde hafif bir tatli oldu tavsiye ederim :) Biz iki kisi oldugumuz icin, miktari az tuttum siz, kabagin kilosunu kisi sayisina gore artirabilirsiniz :)
Malzemeler,
  • Yarim kilo kabak
  • 1 su bardagi seker
  • yarim paket petibor
  • yarim su bardagi ceviz
muhallebi icin,

  • 2 su bardagi sut
  • 2 kasik un
  • 1 cay bardagi seker
Yapilisi,
  1. Kabaklari kesip, tencereye koyduktan sonra, sekeri uzerinde gezdirin.. Sekerin sulanmasi icin 2-3 saat bekletin. (ben aksamdan sabaha kadar bekletiyorum)
  2. Bekleme suresi tamamlaninca, kisik ateste kabaklarinizi suyunu cekene kadar pisirin.
  3. Kabaklariniz soguyunca, catal yardimiyla ezin, petiborleri kirip, ceviz ve kabakla karistirin.
  4. Karisimi borcaminiza dokun ve uzerini duzleyin.
  5. Muhallebi icin, tum malzemeleri tencerinize koyup, karistirin. Muhallebiniz olunca kabaginizin uzerine 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder